“Ali za to rabim odvetnika?”

“Ali za to rabim odvetnika?”

To se verjetno vpraša vsakdo, ki se sreča s kakšno bolj ali manj prijetno pravno situacijo. Ne glede na to, ali se srečate z nakupom nepremičnine, delitvijo skupnega premoženja ali pa gre za neko drugo pravno težavo, vsak od teh pravnih problemov zahteva poglobljeno znanje različnih področjih, da se najde pravi rezultat.


Pravne težave imamo vsi – posamezniki in podjetja; majhni, srednji in veliki; tisti na začetku svoje poslovne poti in prekaljeni stari mački. Nedvomno pa je, da nimamo vsi enakega dostopa do kvalitetne pravne pomoči takrat, ko jo potrebujemo.

Kaj je kvalitetna pravna pomoč?

Gre za to, da vas v vašem pravnem izzivu nekdo čimprej usmeri.

Da vam pove, kakšne so vaše možnosti in z vami pretehta različne scenarije.

Da vas opozori na pravila, za katera sami morda niste niti vedeli.

In da vas, če je to glede na vsebino vaše težave potrebno, poveže z ustreznim pravnim strokovnjakom. Odvetnikom, notarjem, ali kom drugim. Tistim, ki bo imel pravi posluh za vaše potrebe, in ki je v preteklosti že rešil prav takšen izziv, kot je ta pred vami. Odvetnikom, ki zna vaše pravne izzive obrniti v vaše poslovne priložnosti. Ki razume, da je vaš čas dragocen in vam je na voljo takrat, ko ga rabite.

Zakaj se ljudje premalokrat obrnemo na odvetnike?

Glede na raziskavo, ki smo jo opravili pri IURALLu, se ljudje težko odločijo za odvetnika, ker ne poznajo nikogar primernega; ker se bojijo, da jih bo strokovna pomoč predrago stala; in ker verjamejo, da lahko v določeni meri odgovore na pravna vprašanja poiščejo sami.

Čeprav to res drži za določene primere, pa je takšen način reševanja pravnih težav najbolje primerljiv z “internetnim samo-zdravljenjem”. Če bomo dovolj dolgo po ključnih besedah iskali naše domnevne simptome, bomo kmalu vsi bolehali za različnimi eksotičnimi boleznimi. Tako kot je postavljanje diagnoz veliko bolje prepustiti zdravnikom specialistom, tako je bolj zdravo pravne izzive prepustiti pravnim strokovnjakom.

In tako kot pri skrbi za zdravje tudi v pravu velja, da je boljša preventiva kot kurativa. Na zasebnem in poslovnem področju. Pametno je, da že vnaprej predvidimo možne pravne zaplete in zadeve uredimo tako, da do teh zapletov ne pride. Za takšen preventivni pravni pregled pa nikakor ne zadostujejo neažurni instant nasveti in obrazci s svetovnega spleta. Le pravni strokovnjak z ustreznimi izkušnjami ter posluhom za vaš posel bo znal stvari narediti vodotesne.

Vendar pa (če ostanemo pri metafori zdravstvenega sistema), v pravu nimamo “splošnih zdravnikov”, ki bi vam dali osnovne informacije in napotke, ter vas usmerili k drugemu, pravemu specialistu. Prav to vrzel zapolnjuje IURALL. Smo vaša vstopna točka v kakršnem koli pravnem izzivu se znajdete. Vzpostavili smo poseben postopek pravne triaže, v okviru katerega izkušeni pravniki analiziramo vaše pravne potrebe in pripravimo strategijo reševanja vaših pravnih težav. Če vaš izziv zahteva sodelovanje odvetnika ali drugega pravnega specialista, vam glede na vaše potrebe v naši mreži preverjenih odvetnikov poiščemo primernega. Ne glede na vaše pravno vprašanje, mi vemo, kje poiskati pravi odgovor. Pa tudi če vas zanima samo: “ali za to rabim odvetnika?”.


Vabljeni, da se spodaj prijavite na naš mesečni e-novičnik, kjer bomo z vami delili uporabne nasvete iz področja prava, aktualne novice in opomnike, da ne boste zamudili pomembnih rokov.

One thought on ““Ali za to rabim odvetnika?”

Comments are closed.

Imate pravno vprašanje?

Presoja vašega pravnega položaja. Brez obveznosti.

Pošljite vprašanje