Kako Pravo

IURALL je nastal v prepričanju,

da morajo tudi posamezniki in podjetniki imeti možnost dostopa do kvalitetnih in predvidljivih pravnih storitev.

Obstajajo raziskave, po katerih ⅔ posameznikov in podjetnikov oz. mikro, majhnih in srednje velikih podjetij nikoli ne poišče odvetniško pravno pomoč, saj je ta za njihnedosegljiva. Nedosegljivost pa ni vedno posledica  konkretnih cen odvetniških storitev; ljudi pogosto odvrne samo prepričanje, da so odvetniške storitve drage oz. menijo, da so odvetniki za njih iz drugih razlogov nedostopni. 

IURALL spreminja to zmotno prepričanje, saj vsakomur omogoča, da brez obveznosti, hitro in natančno dobi informacijo o primernem odvetniku, storitvah, ki so priporočljive za rešitev njegovih izzivov in se predvsem seznani o tem, kolikor bodo te storitve stale. Vse to z eno samo in enostavno oddajo povpraševanja tukaj.

Vendar smo v zadnjem letu ugotovili, da vseeno obstajajo še drugi primeri, ko se posamezniki in podjetniki srečujete s pravnimi vprašanji, katera ne izpostavite odvetniku ne zaradi zgoraj navedenih razlogov, ampak zaradi lastne ocene, da v to ni vredno investirati kakršnegakoli časa in/ali denarja.

To pa se lahko izkaže kot napaka, saj se včasih določene pravne situacije, katere bi bilo možno ob pravočasni intervenciji hitro urediti, razvijejo v zapletene primere, ki imajo lahko daljnosežne posledice.

Zavedamo se, da trenutno ni pravne Wikipedia-e, Medium-a ali Quora-e, kjer bi bilo zbrano pravno znanje ali bi vsak imel možnost, da postavi pravno vprašanje in dobi kvalitetni odgovor. Zato smo se odločili, da naš blog odpremo skupnosti in omogočimo vam, posameznikom in podjetnikom, da lahko brezplačno iščete po vsebinah, ki so pisane za vas. V kolikor tam ne najdete tistega, kar iščete, nam lahko zastavite svoje vprašanje in naša ekipa oz. sodelujoči odvetniki bomo pripravili odgovor, ki bo v pomoč vam in vsem ostalim s podobnimi težavami.

Želimo postaviti največjo odprto bazo pravnega znanja o tem, kako uporabljati pravo – “Kako Pravo“.

Vabljeni, da brskate po vsebinah in nam zastavljate svoja vprašanja – ob objavi odgovora vas bomo obvestili.

Primož in Ana z IURALL ekipo

Imate pravno vprašanje?

Presoja vašega pravnega položaja. Brez obveznosti.

Pošljite vprašanje