IURALL prejel priznanje za prispevek na področju inovativnosti

Pravijo, da je pravo panoga, kjer spremembe niso zaželene, spletna platforma IURALL pa jih tja že tri leta, korak za korakom, prinaša. Da gredo spremembe v pravo smer, je 8. oktobra potrdila še Gospodarska zbornica Slovenije, saj je IURALL na (spletni) podelitvi priznanj inovacijam v Osrednjeslovenski regiji za leto 2020 z njihove strani prejel priznanje za prispevek na področju inovativnosti. 

primoz-rojac-priznanje-gzs

IURALL je spletna platforma, ki posameznikom in podjetjem omogoča hitrejše in lažje iskanje in najem pravne pomoči izključno na podlagi njihovih želja. Ideja platforme je uporabnikom ponuditi varen prostor, kjer lahko hitro ugotovijo ali in kdaj bi jim lahko koristila pravna pomoč, izberejo najbolj primernega ponudnika pravnih storitev – bodisi je to zanje pravi, strokoven odvetnik, bodisi druga vrsta svetovalca ali mogoče celo spletna pravna pomoč, ter podporo do uspešne rešitve njihovega pravnega problema.

Ustanovitelj platforme IURALL, nekdanji odvetnik in magister prava Primož Rojac pravi, da je ideja taki storitvi v njem začela zoreti približno tri leta nazaj. “Ideja o IURALL platformi izhaja iz pogostega družbenega problema. Svetovna statistika kaže, da je med nami kar polovica takih, ki so se v zadnjih 2 letih soočili s pravnim problemom in samo ena tretjina teh se je obrnila na pravnega strokovnjaka. IURALL je tako nastal iz vprašanja »zakaj«, zakaj ljudje ne izkoristijo odvetnikov in njihovega znanja?” Odgovore na ta vprašanja je Rojac našel s pogovorom z uporabniki, posamezniki in podjetji – ne poznajo postopkov, bojijo se visokih cen, ne zaupajo odvetnikom in večinoma niti ne vedo, kako se neke težave lotiti. In točno za to poskrbi IURALL: pri stresnem pravnem problemu ljudem pomaga, da čim prej pridejo do prave usmeritve, na koga se obrniti, koliko časa bo trajal postopek, kaj vse potrebujejo in koliko bo vse skupaj stalo. Spletna platforma uporabnikom ponudi rešitev na dlani, t.j. enotno začetno točko, kjer lahko vsakdo opiše svoj pravni izziv, platforma pa poskrbi za hitro povezavo z izkušenim odvetnikom in krog je sklenjen.

Priznanje GZS je Rojaca in ekipo prijetno presenetilo: “Res bi se rad zahvalil Gospodarski zbornici Slovenije za podeljeno priznanje, ki nam veliko pomeni. Veseli in ponosni smo, da z IURALLom lahko soustvarjamo digitalno transformacijo pravne panoge ter gradimo most med uporabniki in pravom.
Spletna platforma pa ni namenjena samo posameznikom temveč tudi mikro, majhnim in srednje velikim podjetjem, ki iščejo pametne rešitve za njihove pravne izzive. Dodatno, v sodelovanju s podjetniki je IURALL razvil pravni program za podjetja, ki SME podjetjem omogoča enak dostop do pravnih informacij, kot jih imajo velika podjetja že leta. Program je zasnovan za ambiciozne lastnike ter direktorje, ki želijo proaktivno obravnavati pravne zadeve in jih že tako na začetku čim bolj popolno urediti. To pomeni, da so zadeve rešene hitreje in ceneje – kot da bi imeli v podjetju zaposlenega svojega pravnika, a bolje.

Imate pravno vprašanje?

Presoja vašega pravnega položaja. Brez obveznosti.

Pošljite vprašanje